روبات و روباتیک و اشکان و کلاس ما
باید یادتان باشد در گزارش جلسه سوم از یک کشف جدید خبر دادیم !! اشکان از شاگردان خوب کلاس ما ، سازنده روبات هم هست !! حالا ما هم از خدا خواسته مث این آدمای ندید بدید هر جا می شینیم میگیم : بابا خبر ندارید ، ما یه شاگردی داریم که روبات هم می سازد !! تازه به همه گفتیم : این شاگرد ما قراره در 30 سال آینده ما رو یه سفر فضایی هم ببره !!!!!!!!!!!! ببین اون سفر چه شود !؟ شطرنج با مانع در سیارات دیگر !!!!! خدا رو چی دیدی شاید یک مسابقات المپیک هم در فضا راه انداختیم !!!
البته یادم هست وقتی راهنمایی بودم و در مدرسه ای خاص تحصیل می کردم ، بحث روبات خیلی داغ بود و من کتابی داشتم که در همه مدرسه مشهور بود و همه بچه ها میومدن کتاب منو تو زنگ های تفریح نگاه می کردن ، اسم کتابم دقیقاً «روبات» بود با رنگ آبی و یک روبات آدم نمای بزرگ سفید وسط صفحه . نسل ما در آن سال ها شاید روبات ها رو بیشتر در فیلم ها و کارتون ها دنبال می کردن . یادم نیست ، ولی تا آنجایی که ذهنم یاری می کند ET جزء اولین فیلم هایی بود که در همان سال پخشش در دوران راهنمایی دیدیم . کارتون چوبین هم یه کمی جنبه روباتیک داشت . افسانه دوران ما هم غیر از مثلث برمودا در آن سال ها بحث سفینه های فضایی بود . بگذریم ...
خلاصه قول دادیم
عکسای روبات اشکان خان رو در وبلاگ بذاریم و اونو معرفی کنیم . قبل از عکسای اشکان
یه توضیح مختصر درباره روبات و روباتیک در زیر بخوانید ، در پایان مطلب هم چند لینک
رو درباره روبات میزارم تا هم اشکان اگه ندیده استفاده کنه و هم بچه هایی که دوست
دارن بتونن بهره ببرن . پس بسم الله بریم سراغ توضیحی مختصر درباره روبات :
به ادامه مطلب بروید ...
رباتیک چیست؟
کلمه ربات توسط Karel Capek (نویسنده نمایشنامه R.U.Rروباتهای جهانی روسیه) در سال 1921 ابداع شد. ریشه این کلمه، کلمه چک اسلواکی(robotnic) به معنی کارگر میباشد.
در نمایشنامه وی نمونه ماشین، بعد از انسان بدون دارا بودن نقاط ضعف معمولی او، بیشترین قدرت را داشت و در پایان نمایش این ماشین برای مبارزه علیه سازندگان خود استفاده شد.
البته پیش از آن یونانیان مجسمه متحرکی ساخته بودند که نمونه اولیه چیزی بوده که ما امروزه ربات مینامیم. امروزه معمولاً کلمه ربات به معنی هر ماشین ساخت بشر که بتواند کار یا عملی که بهطور طبیعی توسط انسان انجام میشود را انجام دهد، استفاده میشود.
رباتها چه کارهایی انجام میدهند؟
بیشتر رباتها امروزه در کارخانهها برای ساخت محصولاتی مانند اتومبیل؛ الکترونیک و همچنین برای اکتشافات زیرآب یا در سیارات دیگر مورد استفاده قرار میگیرد.
رباتها از چه ساخته میشوند؟
رباتها دارای سه قسمت اصلی هستند:
مغز که معمولاً یک کامپیوتر است.
محرک و بخش مکانیکی شامل موتور، پیستون، تسمه، چرخها، چرخ دندهها و ...
سنسور که میتواند از انواع بینایی، صوتی، تعیین دما، تشخیص نور، تماسی یا حرکتی باشد.
با این سه قسمت، یک ربات میتواند با اثرپذیری و اثرگذاری در محیط کاربردیتر شود.
تأثیر رباتیک در جامعه:
علم رباتیک در اصل در صنعت بهکار میرود و ما تأثیر آن را در محصولاتی که هر روزه استفاده میکنیم، میبینیم. که این تأثیرات معمولاً در محصولات ارزانتر دیده میشود.
رباتها معمولاً در مواردی استفاده میشوند که بتوانند کاری را بهتر از یک انسان انجام دهند یا در محیط پر خط فعالیت نمایند مثل اکتشافات در مکانهای خطرناک مانند آتشفشانها که میتوان بدون به خطر انداختن انسانها انجام داد.
مشکلات رباتیک:
البته مشکلاتی هم هست. یک ربات مانند هر ماشین دیگری، میتواند بشکند یا به هر علتی خراب شود. ضمناً آنها ماشینهای قدرتمندی هستند که به ما اجازه میدهند کارهای معینی را کنترل کنیم.
خوشبختانه خرابی رباتها بسیار نادر است زیرا سیستم رباتیک با مشخصههای امنیتی زیادی طراحی میشود که میتواند آسیب آنها را محدود کند.
در این حوزه نیز مشکلاتی در رابطه با انسانهای شرور و استفاده از رباتها برای مقاصد شیطانی داریم. مطمئناً رباتها میتوانند در جنگهای آینده استفاده شوند. این میتواند هم خوب و هم بد باشد. اگر انسانها اعمال خشونت آمیز را با فرستادن ماشینها به جنگ یکدیگر نمایش دهند، ممکن است بهتر از فرستادن انسانها به جنگ با یکدیگر باشد. رباتها میتوانند برای دفاع از یک کشور در مقابل حملات استفاده میشوند تا تلفات انسانی را کاهش دهد. آیا جنگهای آینده میتواند فقط یک بازی ویدئویی باشد که رباتها را کنترل میکند؟
مزایای رباتیک:
مزایا کاملاً آشکار است. معمولاً یک ربات میتواند کارهایی که ما انسانها میخواهیم انجام دهیم را ارزانتر انجام دهد. علاوه بر این رباتها میتوانند کارهای خطرناک مانند نظارت بر تأسیسات انرژی هستهای یا کاوش یک آتشفشان را انجام دهند. رباتها میتوانند کارها را دقیقتر از انسانها انجام دهند و روند پیشرفت در علم پزشکی و سایر علوم کاربردی را سرعت بخشند. رباتها به ویژه در امور تکراری و خسته کننده مانند ساختن صفحه مدار، ریختن چسب روی قطعات یدکی و... سودمند هستند.
تاثیرات شغلی:
بسیاری از مردم از اینکه رباتها تعداد شغلها را کاهش دهد و افراد زیادی شغل خود را از دست دهند، نگرانند. این تقریباً هرگز قضیهای بر خلاف تکنولوژی جدید نیست. در حقیقت اثر پیشرفت تکنولوژی مانند رباتها (اتومبیل و دستگاه کپی و...) بر جوامع ، آن است که انسان بهرهورتر میشود.
قوانین سهگانه رباتیک:
آیزاک آسیموف نویسنده داستانهای علمی تخیلی قوانین سهگانه رباتیک را به صورت زیر تعریفکرده است:
1 - یک ربات نباید به هستی انسان آسیب برساند یا به واسطه بیتحرکی، زندگی یک انسان را به مخاطره بیاندازد.
2 - یک ربات باید از دستوراتی که توسط انسان به او داده میشود، اطاعت کند؛ جز در مواردی که با قانون یکم در تضاد هستند.
3 - یک ربات باید تا جاییکه با قوانین یکم و سوم در تضاد نباشد از خود محافظت کند.
آینده رباتیک:
جمعیت رباتها به سرعت در حال افزایش است. این رشد توسط ژاپنیها که رباتهای آنها تقریباً دو برابر تعداد رباتهای آمریکا است، هدایت شده است.
همه ارزیابیها بر این نکته تأکید دارد که رباتها نقش فزایندهای در جوامع مدرن ایفا خواهند کرد. آن ها به انجام کارهای خطرناک، تکراری، پر هزینه و دقیق ادامه میدهند تا انسانها را از انجام آنها باز دارند.
این عکسای ربات های
اشکان :
بچه ها جای من که مشخصه !! من رو اون جایگاه ویژه سبز می شینم ، حالا شما بگردید جای خودتون رو پیدا کنید !!! بدو بدو آقایون خانوما ! زودتر سوار شید تا دیر نشده سفرمون رو شروع کنیم و الا یک سال نوری عقب می افتیم !!!!!!!!! بچه ها فکر کنم این قرمزه فرمونش باشه ، حالا فرمون رو به کی بدیم تا ما رو به کشتن نده ؟!! خُب کیا گواهینامه دارن ؟ یا می خواید قرعه بندازیم ؟!!
اینم روبات هزارپا که قراره اشکان خان برای ما بسازه تا در سفر فضایی مواظبمون باشه !!!
این اولین تیم فوتبال اشکان در مسابقات روبوکاپ هست !
این
یکی تیم پیشرفته فوتبالِ اشکان هست که مربیش منم و کاپیتان هم کاکِرو !!!!!!!!!!
اشکان چون میدونه من خیلی پینگ پونگ دوست دارم ، این روبات رو ساخته تا وقتای تنهایی باهاش بازی کنم !!!!!!!!!!!!!!!
پس فقط شطرنج نیست که حریف مجازی داره !!!!!!!!!!!
منم چون اشکان رو دوست دارم وقتی بزرگ شده و می خواد ما رو ببره فضا این جایزه رو بهش میدم !!!!! حالا بگو جایزه چی هست ؟!!!
این همون غولیه که قراره ما رو ببره فضا !! بچه ها اینم هنر دستِ اشکانه !!
اینم اون سیاره ای که قراره بریم !! اوه اوه خدا بهمون رحم کنه این دیگه چه موجودیه اشکان ؟!! لطفاً زودتر معرفیش کن تا ما از ترس سکته نکردیم !!!!
بچه ها بچه ها حواستون باشه ، این استاده روباته و می خواد خودشو جای من جا بزنه !!! ناراحت نباشید اگه همتون رو خورد ، من با اشکان که نقش حبه انگور رو بازی می کنه میایم و شکمشو میبریم و شما رو در میاریم و بعد تو شکمش سنگ پُر می کنیم و میندازیمش تو فضا !!!!!!!! درسته فضا چون معلوم نیست اونجا رودخونه باشه !!!
اینم چند تا سایت و .... درباره روبات (روی هر کدوم کلیک کنید میبرتون اونجا) :
اطلاعاتی درباره روباتیک در سایت تبیان
- ۹۲/۰۶/۱۱