دردسرهای جادوی 64 تایی

وقایع نگاری یک کلاس آموزش شطرنج بسیار ویژه

دردسرهای جادوی 64 تایی

وقایع نگاری یک کلاس آموزش شطرنج بسیار ویژه

۴ مطلب در آبان ۱۳۹۳ ثبت شده است

۱۵
آبان

 برای پروژه «استراتژیست‌ها چگونه می‌اندیشند؟» با زیر تیتر «عوامل مؤثر در تفکّر یک استراتژیست» علاوه بر سرک کشیدن در لابلای ده‌ها کتاب باید 7 کتاب در این مورد و چندین کتاب خاطرات سیاسی/فرهنگی را هم بخوانم. در این خواندن‌ها علاوه بر لذّت مطالعه که لذّتی است ذاتی و عمیق و ماندگار، لذّت‌های گاه و بی‌گاه و کوچک و بزرگ خودنمایی می‌کند، لذّت فهم و آشنایی با چگونگی ارتباط آنچه دوست داری و آنچه به عنوان کار انجام می‌دهی!

  هر چند تمام این لذّت‌ها را با دوستان و عزیزان خواننده این وبلاگ در میان گذاشتن بی‌ربط می‌نُماید، ولی از لذّت‌های مشترک براحتی می‌توان داد سخن داد. یکی از کتب هفت‌گانه مورد مطالعه کتاب «چین» نوشته هاینز آلفرد کیسینجر، معروف به هنری کیسینجر، استراتژیست و سیاست‌مدار نام‌آشنای آلمانی الاصلِ آمریکایی است. می‌دانید که کیسینجر علاوه بر طراح و مجری ارتباط دراز دامن و پر سر و صدای آمریکا/چین، در سال 1971، از علاقمندان چین هم هست.

 بد نیست بدانید این کتاب در سال 2011 نوشته شده؛ یعنی وقتی جناب کیسینجر 88 ساله بوده‌اند، در سال 2012 انتشارات پنگوئن آن‌را منتشر نموده(جناب کیسینجر امسال هم کتابی با عنوان «نظم جهانی» منتشر کرد، بله در سن 91 سالگی!) و در سال 1392 نشر فرهنگ معاصر با ترجمه آقای حسین رأسی آن‌را در ایران منتشر کرد. کتاب فارغ از تمام این حرف‌ها برای خواننده علاقمند به این مباحث، جهت آشنایی با فرهنگ شرق بسیار مفید است.  

 کیسینجر در فصل اوّل کتاب، «یگانگی چین»، در بخش "«رئال پولیتیک» چینی و «هنر جنگ» اثر «سان تزو»" مقایسه‌ای می‌کند بین بازی چینی‌ها با نام «وی چی» و بازی غربی‌ها «شطرنج» و از این مقایسه نتایجی می‌گیرد هم جالب و هم خواندنی.

 در اینجا می‌خواهم این چند صفحه را برای شما خوانندگان عزیز بیاورم و بعد عکس صفحات مربوط از کتاب مزبور را، پس همراه هم بخوانیم این تحلیل جذّاب و احتمالاً منحصر به فرد را :

  • morteza jalali
۰۹
آبان

                                    

                                 بازی چهارم

تیمان یوسوپف

                                                    دفاع روسی

 

1.e4  e5     2.Cf3   Cf6    3.d4   Cxe4    4.Fd3   d5     5.Cxe5   Cd7

 آزمایش یک شاخه دیگر از دفاع روسی.

6.Cxd7   Fxd7    7.0-0   Fe7    8.Df3   0-0    9.c3   Fd6    10.Cd2   f5    11.c4   c6    12.Cb3   Dc7    13.h3   dxc4    14.Fxc4+Rh8    15.Fd2 Ta-e8    16.Ta-c1   Db8    17.a4   Te7    18.Tcd1   f4    19.Fd3   Ff5    20.Cc5   Cg5    21.Dh5   Fxd3    22.Cxd3   Ce4    23.Tf-e1

زمان سفید: یک ساعت و چهل وچهار دقیقه .

زمان سیاه: یک ساعت و پنجاه و پنج دقیقه .

  • morteza jalali
۰۹
آبان

                         

                                         مسابقه های بزرگ

شورت یا تیمان؟

  سرانجام مرحله نیمه نهایی شطرنج نامزدی قهرمانی جهان با پیروزی نایجل شورت از انگلستان بر آناتولی کارپف از روسیه و یان تیمان از هلند بر آرتور یوسوپف از روسیه پایان یافت و پس از مدت‌ها شطرنجبازی از غرب برای مصاف با قهرمان جهان از روسیه انتخاب خواهد شد.

  • morteza jalali
۰۹
آبان

 

گزارش دومین دوره مسابقه های بین المللی شطرنج گرامیداشت دهه فجر

استاد سید محمدکاظم مرتضوی

·       ماجرای اعتراض مربی روسی

... این شاید تعجب انگیزترین نکته مسابقه ها باشد.

  ما تصمیم نداشتیم و نداریم که در این مورد زیاد صحبت کنیم. چرا که نامبرده هنوز مربی تیم ملی است و کم نیستند کسانی که بخواهند نقاط ضعف موجود را با بهانه‌جویی به گردن دیگران بیاندازند، بخصوص که تیم ملی در راه مانیل است و باید از حالا به این فکر بود که اگر تیم ملی مثل مسابقه های آسیایی ناموفق بود گناه آن‌ را به گردن او آویخت! ولی تنها به منظور اطلاع خوانندگان عزیز به ذکر این نکته اکتفا می‌کنیم که دو روز قبل از مسابقه‌ها یکی از شطرنج بازان به من (مدیر مسابقه ها) اطلاع داد که آقای واسیوکوف می‌گوید اگر بچه‌های تیم ملی در هتل من (واسیوکوف) اسکان داده نشوند او بازی نمی کند! به ایشان جواب دادم که اولاً این مسابقه‌های تیمی نیست و انفرادی است ، در ثانی اگر قرار باشد بچه‌های تیم ملی  در هتل اسکان کنند این امر باید شامل همه 24 شرکت‌کننده ایرانی باشد. چرا که همه این افراد به نام ایران و برای ایران بازی می کنند! بحث بسیار طولانی شد و ذکر آن بی‌مورد، فقط می‌گوییم که به دلیل عدم حضور رئیس فدراسیون در تهران و اصرار دو تن از شطرنج بازان، برای مطرح کردن خواسته‌های واسیوکوف ( 4 تن اعضای تیم ملی بطور کلی آن روز در فدراسیون نبوده و از ماجرا بعداً خبردار شده‌اند!) برای آن‌که بطور کلی این مسئله به اینجانب، مدیریت مسابقه‌ها و کمیته برگزاری آن مربوط نمی‌شد، از مسئولین ستاد کسب تکلیف شد که آنها نیز اعلام داشتند پیشنهاد مربی روسی مطلقاً قابل قبول نبوده و شطرنج بازان نیز مانند سایر ملی پوش‌ها از جمله کشتی‌گیرانِ افتخار آفرین ما ، فوتبالیست‌ها ، والیبالیست‌ها و ... باید در خوابگاه استادیوم آزادی اسکان یابند. بهانه جویی آقای مربی به همین‌جا تمام نشد و ایشان نیم‌ساعت قبل از شروع مسابقه نیز به بهانه‌ای دیگر تهدید به ترک مسابقه‌ها نمودند! بهانه ایشان این بار این بود که باید از او مثل دو استاد بزرگ دیگر دعوت به عمل آمده و همانند آن‌ها با او رفتار شود. خیلی ساده جواب دادم که مسائل ایشان مربوط به فدراسیون است و هر تقاضایی دارند با فدراسیون مطرح کنند. چه کمیته مسابقه‌ها مدت‌ها قبل از فدراسیون در مورد شرکت آقای واسیوکوف از فدراسیون سؤال کرده و آنها نیز آمادگی کامل او را به ما اعلام کرده بودند.

  • morteza jalali